Haber Detayı
04 Nisan 2019 - Perşembe 16:31 Bu haber 4692 kez okundu
 
Ekim’e düzenlenen devir teslim töreniyle görevi devretti
25 yıldır Akçaabat Belediye Başkanlığı görevini dürüst ve en verimli şekilde yerine getiren Şefik Türkmen, 31 Mart 2019 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler Genel seçimini kazanan Osman Nuri Ekim’e düzenlenen devir teslim töreniyle görevi devretti.
Gündem Haberi


25 yıldır Akçaabat Belediye Başkanlığı görevini dürüst ve en verimli şekilde yerine getiren Şefik Türkmen, 31 Mart 2019 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler Genel seçimini kazanan Osman Nuri Ekim’e düzenlenen devir teslim töreniyle görevi devretti.

Cumhur İttifakının Ak Partili Başkanı Osman Nuri Ekim, ilçe seçim kurulundan mazbatayı aldıktan sonra devir teslim töreni için Akçaabat Belediye Başkanlığı’na geldi. Başkanlık makamında düzenlenen törenle Akçaabat Belediye Başkanlı görevini, 4 Nisan 1994 Yılından beri 5 dönem Akçaabat Belediye Başkalığı yapan Şefik Türkmen’den devir alan Osman Nuri Ekim, Şefik Türkmen’e hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

Devir teslim törenine AK Parti Trabzon Milletvekilleri Adnan Günnar ve Bahar Ayvazoğlu, Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Hüseyin Altıntepe, AK Parti Kadın Kolları ve gençlik kolları, Kurum ve kuruluşların idari amirleri, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye meclis üyeleri, birim müdürleri, belediye çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

Devir teslim töreninde konuşan Şefik Türkmen, Akçaabat Belediye Başkanlığı görevini ve Akçaabat’ı huzurlu bir şekilde ve gururla emin ellere teslim ettiğini vurguladı. Türkmen konuşmasında dürüst, şeffaf, dik ve kararlı duruşuyla 25 yıl Akçaabat’a hizmet ettiğinin altını çizdi.

Nöbet Değişimi İçin Buradayız

Şefik Türkmen devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, “Bizler, 25 yıldır burada nöbet tutmaktayız. Bugüne kadar elimizden geldiğince ve gücümüz yettiğince Akçaabat’a en iyi şekilde hizmet etme gayretini gösterdik. Belediye Başkanı olarak, bütün gücümü, bilgimi ve becerimi Akçaabat için kullandım. Belediye Başkanlığı makamına değil, Akçaabat’a hizmet etmeye talip olarak buraya geldim. Bugüne kadar Akçaabat’a daha fazla hizmet etmenin gayreti içerisinde oldum. Bugüne kadar layıkıyla yerine getirmeye çalıştığım Akçaabat Belediye Başkanlığı görevini değerli kardeşimiz Osman Nuri Ekim’e devrediyorum. Nöbet değişimini huzurlarınızda büyük bir gurur ve huzurla gerçekleştiriyorum.” dedi.

Akçaabat Emin Ellerde

Başkan Türkmen yaptığı konuşmada Osman Nuri Ekim ile beş yıl boyunca gerek meclis üyesi gerekse belediye başkan yardımcısı olarak çalıştığını belirterek “ Osman Nuri Ekim; iş yapmayı bilen, alt yapısı olan, çalışkan, öngörülü, dürüst bir kardeşimizdir. Osman Bey’in ortaya koyduğu Akçaabat halkına istihdam sağlayabilecek ve şehrimizi çok yukarılara taşıyabilecek verimli projeleri var. Gönülden bağlı olduğum Akçaabat, bilgili, azimli ve genç ellere teslimdir.” İfadelerini kullandı.

Seçip Bırakmak Yok; Destek Olacağız

Zor şartlarda olan bir belediyeyi devralıp personelimizi motive edip birlikte büyük bir güç ve aile olarak çalışmaya başladık ve tüm sıkıntıları kısa bir süre içerisinde aştık diyen Şefik Türkmen, “ Belediye Başkanımızı seçtik. İşimiz sadece seçmekle bitmiyor. Görev süresi boyunca her alanda ve her zaman destek olmalıyız.” Şeklinde konuştu.

Teşekkürler….

Akçaabat Eski Belediye Başkanı Şefik Türkmen konuşmasını herkese teşekkür ederek noktaladı. Türkmen, “ Belediye çalışanlarıma, müdürlerden en alt kademelerde bulunan personellerime, beni beş kez seçen ve bana destek veren Akçaabat halkına, partililerimize, herkese teşekkür ediyorum. Ben Belediye Başkanlığı görevinden ayrılıyorum Ancak gönlüm hep Akçaabat ile birlikte olacak. İhtiyaç olduğu her an üzerime düşeni yapmaya hazırım. Akçaabat Belediye Başkanı olan Osman Nuri Ekim’in Akçaabat’a, Trabzon’a, Türkiye’ye ve tüm insanlığa hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. “dedi.

Devir teslim töreninde duygusal anlar yaşayan Osman Nuri Ekim, , Şefik Türkmen’in 25 yıl boyunca zor şartlarda Akçaabat’a hizmet verdiğini söyledi. Başkan Ekim “Şefik Türkmen 25 yıl boyunca Akçaabat’a önemli hizmetlerde bulundu ve hizmet çıtasını en yüksek seviyeye çıkarttı. Biz de bundan sonra  bu hizmet çıtasını daha yukarılara çıkartmak için gayret göstereceğiz. Bugüne kadar yapmış olduğu hizmetlerden dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum. Akçaabat Şefik Türkmen’i ve hizmetlerini unutmayacak.” dedi.

Günnar “Türkmen Kamburu Olmadan Görevini Tamamladı”

AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar ise yaptığı konuşmada, Şefik Türkmen 25 Yıllık görev süresi içerisinde hiçbir şaibeli işe imza atmadığını belirtti. Günnar “Dile kolay, 25 yıl bir ilçede görev yapmak ve bu süre içerisinde hiçbir şaibeye karışmamak bir başarı örneğidir. Şefik abimiz bunu başarmış ve örnek olmuştur. Kendisine teşekkür ediyor ve uzun ömür diliyorum.” Dedi. Ak Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu ve Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Hüseyin Altıntepe’de yeni Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim’e görevinde başarılar dilediler; dürüstlükten şaşamayan, herkese insan olduğu için kucak açan Şefik Türkmen’e bugüne kadar yapmış olduğu hizmetlerden ötürü teşekkür ettiler.

Osman Nuri Ekim alkışlarla karşılanırken Şefik Türkmen alkışlar ve karanfiller eşliğinde uğurlandı.

3-406.jpg

5-287.jpg

6-220.jpg

 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Ekim’e, düzenlenen, devir, teslim, töreniyle, görevi, devretti,
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Alıntı Yazarlar
Trabzon

Güncelleme: 13.06.2025
Bugün
20 - 23
Cumartesi
19 - 21
Pazar
17 - 19
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Sayfalar
Trabzon

Güncelleme: 13.06.2025
İmsak
02:42
Sabah
04:42
Öğle
12:26
İkindi
16:26
Akşam
20:01
Yatsı
21:52
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
95
91
1
5
30
36
2
Fenerbahçe
84
90
4
6
26
36
3
Samsunspor
64
55
10
7
19
36
4
Beşiktaş
62
59
8
11
17
36
5
Başakşehir
54
60
14
6
16
36
6
Eyüpspor
53
52
13
8
15
36
7
Trabzonspor
51
58
11
12
13
36
8
Göztepe
50
59
12
11
13
36
9
Rizespor
49
52
17
4
15
36
10
Kasımpaşa
47
62
11
14
11
36
11
Konyaspor
46
45
16
7
13
36
12
Kayserispor
45
45
13
12
11
36
13
Gaziantep FK
45
45
15
9
12
36
14
Alanyaspor
45
43
15
9
12
36
15
Antalyaspor
44
37
16
8
12
36
16
Bodrum FK
37
26
17
10
9
36
17
Sivasspor
35
44
19
8
9
36
18
Hatayspor
26
47
22
8
6
36
19
A.Demirspor
2
34
28
5
3
36
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı