301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
01 Kasım 2021 - Pazartesi 09:33 Bu haber 5043 kez okundu
 
Genç Güneydoğu’ya giderek “Karadeniz Rüzgarı” estirdi.
Kültür Haberi


SIFIR NOKTASINDA TRABZON RÜZGARI

 

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç Güneydoğu’ya giderek “Karadeniz Rüzgarı” estirdi.

Ortahisar Belediyesi, bir süre önce Muş’un Düzkışla Belediyesi, Diyarbakır’ın Yenişehir Belediyesi ile kardeşlik protokolü imzalayarak Karadeniz ile Güneydoğu arasında köprü kurmuştu. Bu kapsamda 25 ekim ile 30 ekim tarihleri arasında bölgeye giden Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, burada bir dizi ziyaretlerde bulundu. Her gittiği şehirde coşkuyla karşılanan Genç, “ Bu topraklarda ki kardeşliğimizi kimse zarar veremez.”söyledi.

İLK DURAK “MUŞ”

Trabzon’dan yola çıkan Ortahisar Belediye heyetinin ilk durak yeri Muş’un Hasköy İlçesi Düzkışla Beldesi oldu. İlçe girişinde davul ve zurnalarla karşılanan heyet daha sonra Belediye meydanına giderek Muşlu vatandaşlarla bir araya geldi.

 Başkan Genç, “ Bu kardeşlik ilelebet dimdik ayakta”

Bin yıl önce Sultan Alparslan’ın bu topraklara girişiyle Muş’la beraber başlayan bu kardeşlik hukukunun şu anda bütün Anadolu’ya yayıldığını aktaran Başkan Genç, “Bu ne güzel bir duygudur, bu ne güzel bir mutluluktur. Ama maalesef 100 yıl önce olduğu gibi 100 yıldır bu topraklarda gözü olanlar, bu toprakları emperyal amaçları uğruna bölmek isteyenler bizim kardeşliğimizi de bölmek istediler. Bu kardeşlik hukukunu ortadan kaldırmak istediler. Ama çok şükür bunu başaramadılar, başaramayacaklar. Bu kardeşlik ilelebet bu topraklarda başladığından beri dimdik ayakta ve asaletli bir şekilde devam edecek” ifadelerini kullandı.

 

“Emperyalistlere karşı dimdik ayakta olalım”

 

Terör baskısı nedeniyle doğu ve güneydoğu bölgelerinin çok sıkıntılar çektiğini hatırlatan Başkan Genç, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu bölge emperyal güçlerin oyuncağı olan terörün baskısı altında çok sıkıntı çekti. Ama çok şükür şu anda geldiğimiz noktada Cumhurbaşkanımızın ‘Edirne neyse Muş’ta odur, Trabzon neyse Diyarbakır’da odur, Hakkari neyse İzmir’de odur’ bütün bir anlayışıyla beraber ülkemizin her toprağına büyük bir özveriyle, büyük bir fedakarlıkla yaptığı hizmetler neticesinde şu anda Muş’umuz da aynı, Trabzon’umuz da aynı, İzmir’imiz de aynı. Yeter ki bir olalım, yeter ki beraber olalım ve bu emperyal güçlerin oyununa bugüne kadar gelmedik, bundan sonra da gelmeyelim. Dimdik ayakta olalım. Biz yeryüzündeki sıradan milletlerden değiliz, sıradan devletlerden değiliz. Eğer bugün Suriye 3’e, 4’e bölünmüş, bugün Afganistan çok ciddi sorunlar yaşamış, oradan kaçan mazlumlara, mağdurlara kucak açıyorsak, sorunlarıyla ilgileniyorsak işte bu kardeşliğin gereğidir.”ifadelerine yer verdi.

Yapılan konuşmaların ardından emekli öğretmen Şeref Işık tarafından Trabzon ve Düzkışla kardeşliği adına yazılan şiir okunarak, horon ve halaylara devam edildi. Halay sırasında Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’e Türk bayrağı hediye edildi. Ardından plaket takdimleri yapılarak, Başkan Genç tarafından Düzkışla Belediye Başkanı Hüseyin Kasak’a Trabzonspor forması hediye edildi. Program, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

MUŞ’TAN MARDİN’E

Muş ziyaretlerinin ardından Ortahisar Belediyesi heyeti bu ilden ayrılarak Mardin’e gitti. Mardin'in Artuklu ilçesinde 'Geçmişin İzleri Geleceğin Eserleri' projesi kapsamında ahşap atölyesi kurulurken buranın açılışı gerçekleştirildi. İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler genel müdürlüğü tarafından finanse edilen Trabzon Kadın Eğitim ve İstihdamı Artırma Derneği tarafından yürütülen 'Geçmişin İzleri Geleceğin Eserleri' projesi kapsamında Trabzon'da rol model olan atölyelerin kardeş atölyeleri Mardin ve Diyarbakır'da kuruldu. Mardin'de kurulan atölye, Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş'ın eşi Beyhan Demirtaş, Artuklu Kaymakamı Mesut Tabakçıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Polat, Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve AK Parti Artuklu İlçe Başkanı Serdal Bağış tarafından ziyaret edildi. Açılış niteliği taşıyan ziyarette yapılan ahşap ürünler incelendi. Proje kapsamında iki kültürün pazar payları birleştirildi. Trabzon'da bulunan el sanatları ustalarından mesleği öğrenerek yerelden ulusala birlikte üretme kültürü oluşturuldu.

Sıfır noktasında Trabzonspor sevgisi

Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve beraberindeki 50 kişilik grup ile Kızıltepe İlçesinde geldi. Belediye Başkanı Genç ve misafirler burada davul zurna ile karşılandı.Trabzonspor renkleri olan bordo mavi renkleri ile boyanan Bağrıbütün ilk ve ortaokulunun bahçesinde halaylı horonlu program düzenlendi.Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, vatandaşlar hep beraber halay ve horon oynadı. Oynanan halay ve horon büyük beğeni topladı.Başkan Genç’in bölgede sevilen bir isim olduğunu aktaran Başkan Aydın şunları söyledi:

“Özellikle Kızıltepe’de düzenlenen hamsi festivali daha unutmuş değiliz. Bağrıbütün Trabzonspor ile özdeşleşmiş bir köydür. Bu geleneği 1976’lardan beri atalarımızdandedelerimizden ve babalarımızdan gelen bu geleneği sürdürüyoruz. Sayın başkanımızın köyümüzde olması bizim için şereftir. Kendisine ve eşine tekrar hoş geldin diyorum. Ayrıca tüm misafirlere teşekkür ediyorum. Öte yandan Katılım sağlayan Muhtarlarımıza dernek başkanlarımıza ve tüm davetlilere teşekkür ediyorum.”dedi.Başkan Genç ve beraberindekiler daha sonra Mardin’de bir dizi ziyaretler de bulundu.

SON DURAK “DİYARBAKIR” OLDU

Güneydoğu programının son durağı ise Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesi oldu.  Başkan Ahmet Metin Genç Diyarbakır’daki ilk durağı çocuklarının dağa kaçırılmasından dolayı evlat nöbetinde olan anneleri ziyaret etmek oldu. Başkan Genç yaptığı açıklamada; "Ülkemiz uzun yıllardır terör belası ile uğraştı.10 binlerce insanımızın kanını döken bu örgüt, inşallah annelerimizin güçlü direnci, imanı ve inancı sayesinde yok olacak. Artık ne Diyarbakır'dan ne de başka yerlerden PKK'ya eleman devşiremiyorlar, çocukları kaçıramıyorlar. Bölgemiz de huzura tamamen kavuşmuş durumda. Annelerimizin ellerini öpüyoruz. Her zaman onların arkasındayız. İnşallah en yakın zamanda ülkemiz terör ve terör destekçilerinden kurtulacaktır." dedi.

Annelerin ziyaretinin ardından, Trabzon'un Ortahisar Belediyesi ile Diyarbakır'ın Yenişehir Beledisi tarafından 'Biriz, beraberiz, kardeşiz' etkinlikleri kapsamında sergi, konser ve her iki ilin yöresel halk oyunları ekibi tarafından Diyarbakır Forum AVM'de gösteriler sergilendi. Genç, "Bu kadın topraklarda gözü olan emperyal güçlerin bu birlikteliği bozmak uğruna yaptıklarını hepimiz biliyoruz. Maalesef burada insanlarımız çok sıkıntılar çekti, acılar çekti. Bu birlik beraberliği bozarak emperyal güçlerini burada, bu topraklarda icra etmeye çalışanlara benim Diyarbakırlı kardeşim, vatandaşım imkan vermedi, fırsat vermedi, fırsat da vermeyecek Allah'ın izniyle. O oyunları hep beraberce bozduk, bozmaya da devam edeceğiz. İnşallah bu kardeşlik iklimini de değerli kaymakamımızla beraber resmileştirerek Ortahisar ve Yenişehir Belediyelerimizi de kardeş belediye olmanın resmi adımını da atacağız inşallah" diye konuştu.

Güneydoğu programına katılanlar ise şöyle; Türkiye muhtarlar konfederasyonu genel başkanı Bekir Aktürk, Ortahisar muhtarlar dernek başkanı Adil Alemdağ Belediye meclis üyesi Ömer Dayı Belediye başkan yardımcısı Coşkun Şahin Hizmet iş Sendikası başkanı İsmail Hakkı Kaplan , Ortahisar Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürü Yusuf Keskin Sosyal Kültür İşleri Müdürü Hacı Nail Altunay Özel Kalem Müdürü Selçuk Aydın Kültür Sosyal İşler Müdürü Saadettin Önsel ve tiyatro oyuncusu Şükrü Üçüncü eşlik etti.

Kaynak: Editör: Faruk Atamer
 
Etiketler: , Genç, Güneydoğu’ya, giderek, “Karadeniz, Rüzgarı”, estirdi.,
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Alıntı Yazarlar
Trabzon

Güncelleme: 28.03.2024
Bugün
10 - 15
Cuma
14 - 17
Cumartesi
12 - 14
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Sayfalar
Trabzon

Güncelleme: 28.03.2024
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
81
68
1
3
26
30
2
Fenerbahçe
79
79
1
4
25
30
3
Trabzonspor
49
51
11
4
15
30
4
Beşiktaş
46
40
12
4
14
30
5
Kasımpasa
43
53
11
7
12
30
6
Başakşehir
42
38
12
6
12
30
7
Rizespor
42
36
12
6
12
30
8
Antalyaspor
41
35
9
11
10
30
9
A.Demirspor
39
46
9
12
9
30
10
Alanyaspor
39
38
9
12
9
30
11
Sivasspor
38
36
10
11
9
30
12
Kayserispor
36
36
11
9
10
30
13
Samsunspor
36
35
14
6
10
30
14
Ankaragücü
33
36
11
12
7
30
15
Hatayspor
33
36
11
12
7
30
16
Konyaspor
33
31
11
12
7
30
17
Gaziantep FK
31
34
15
7
8
30
18
Karagümrük
30
34
14
9
7
30
19
Pendikspor
29
34
15
8
7
30
20
İstanbulspor
13
22
20
7
3
30
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı